Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe cudo
-6białek
-25dkg cukru
-2paczki migdałów
Białka ubic na sztywno,dodać cukier i ubijać aż powstanie gęsta piana,dodać płatki migdałowe i wymieszać. Rozłożyć na jedno ciasto i piec na jasno złoty kolor w 170stopniach przez niecałe 25minut (nie dłużej)
Masa:
-1/2l śmietany kremówki
-2śmietanfixy
-2setki serki Bieluchy
-4łyżki cukru pudru
-2galaretki malinowe (rozpuścić w pół l wrzątku)
-0.5kg malin (mogą być mrożone)
Śmietanę ubijać przez dwie minuty po czym dodać fixy wymieszane z cukrem pudrem i ubijać dalej na sztywną masę,następnie dodać serki Bieluchy i wymieszać ręcznie by śmietana nie straciła swej puszystości. Maliny wsypać do gorącej galaretki i mieszać aż zacznie tężeć. Wylać na placek z migdałową bezą,na galaretkę wylać masę śmietanową i przykryć drugim plackiem. Pyszne ciasto bardzo polecam!