Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i jajkiem, dodajemy po łyżce mąki (przesianej z proszkiem do pieczenia i solą) i mleka i ucieramy aż skończymy składniki. Ciasto dzielimy na trzy części i mieszamy:
1. porcję z uprażonymi na patelni płatkami z migdałów
2. porcję z kakao
3. porcję z uprażonymi na patelni wiórkami.
Ciasto może być dość gęste, więc nakładamy łyżką do 10-12 foremek- 1 warstwa - 1cm. Pieczemy około 20 minut w 150 stopniach. Wyciągamy, gdy się upewnimy drewnianym patyczkiem, że ciasto w środku jest upieczone. Białą czekoladę mieszamy z łyżką wiórków kokosowych i rozpuszczamy na małym ogniu z łyżką mleka. Układamy na schłodzone babeczki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !