Sposób przygotowania

Marchew obieramy, kroimy marchew i cebule na patelnie. Podsmażamy warzywa, dorzucamy mięso na patelnię, doprawiamy przyprawami. Smażymy aż mięso przestanie być surowe. Dodajemy sos przygotowany według przepisu na opak. Podgrzewamy wszystko razem na patelni mieszając.
Cukinię kroimy w podłużne plastry, posypujemy solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy, kroimy w paski, smażymy na patelni, doprawione solą, pieprzem i papryką.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
W garnku zagotowujemy dużą ilość posolonej wody, do zagotowanej wrzuamy na 2min platy makaronu(ilość zależna od wielkośći naczynia). Po2 min wyciągamy i układamy w naczyniu warstwe. Czynność powtarzamy aż ułożymy wszystkie warstwy w naszej lasagne.
Na dno naczynia wykładamy platami, na nie dajemy mięso z sosem, następnie, pieczarki, posypujemy warstwe serem. Nakładamy następną warstwę począwszy od makaronu. Układamy warstwy aż naczynie będzie całe wyłożone.
Na wierzch lasagne układamy platy cukini i posypujemy ją serem.
Zapiekamy w piekarniku wg czasu podanego na opak makaronu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam mniam...:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !