Sposób przygotowania

Dynię obrać, oczyścić z pestek i gąbczastego miąższu, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać ze startymi jabłkami oraz obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczą. Dodać cukier, cynamon oraz goździki i dusić na małym ogniu co najmniej 30 min. Gdy dżem będzie gęsty i szklisty wkładać do wyparzonych słoików twist off. Słoik zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kiedyś robiłam podobny dżem i wszystkim smakował
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pamietam, że w ogródku babci rosły dynie, ale co z nich robiła nie mam pojęcia.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    właśnie zastanawiałam się comożna ciekawego wykombinować z dyni poza dekoracjami:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    za przetworami z dyni nie przepadam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dyni nie lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne musi być
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie przepadam za cynamonem
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawy dżemik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !