Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

twarogowe rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
twaróg 1/2 kg
cukier 1 szkl
jajko 1
śmietana gęsta 3 łyżki
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 3 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: twarogowe rogaliki

Twaróg zemleć.
Połączyć z mąką,proszkiem do pieczenia,cukrem,cukrem waniliowym,jajkiem i śmietaną.
Ciasto starannie wyrobić.
Z gładkiego i elastycznego ciasta uformować wałeczki,pokroić na kawałki-wygiąć,położyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Ciastka piec w temp.180 C około 15-20 minut.
Upieczone ostudzić,posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.12.2012 13:24
super
bami 20.02.2012 18:53
Wydają się być smaczne :)
Dorota59 25.12.2011 11:33
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak