Sposób przygotowania

obrać i pokroić w duże kawałki dynię,w dużym garnku na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać dynię, podsmażyć,podlać rosołkiem z 1 kostki bulionowej, dusić pod przykryciem około pół godziny.
uzupełnic poziom wody, przyprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką, dodać wyciśnięty czosnek na etapie rozgotowanej dyni gotować jeszcze około pół godziny
Następnie zmiksować
podawać z kleksem ze śmietany i pestkami dyni z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    lubię dyniową zupkę, ale wychodzi mi raczej żółto- pomarańczowa, a Twoja jest raczej zielona... Możesz zdradzić sekret, jak zmieniła kolor ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    zdrowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kiedyś muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !