Sposób przygotowania

Porcje rosołowe zalewam wodą i gotuję, gdy zszumuję wrzucam liść laurowy i kubabę oraz marchew i solę. Po krótkim czasie dodaje ziemniaki pokrojone w kostkę, a gdy są już prawie miękkie dodaję ogórki starte na tarce. Przed wkrojeniem ziemniaków wyjmuję marchew i też ją ścieram i dodaję z ogórkami. Na koniec zaciągam mąką z mlekiem i posypuję koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Twoja ogórkowa jest bardzo podobna do mojej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Więc wiesz jaka jest smaczna :-) Żadna filozofia ugotować ogórkową, ale dla początkujących może to być cenny przepis :-) Smacznego!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Tylko tchórz anonimowo daje minusa. Czy kogoś coś tu boli? ;-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    nie tylko twoja, ja też taką ogórkową gotuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    przepyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !