Sposób przygotowania

Cukier, mąkę, 25 dag margaryny, kakao gotujemy razem. Z ugotowanej masy odstawiamy pół szklanki. Do większej części wbijamy jajka oraz dodajemy proszek do pieczenia, mąkę oraz rodzynki. Masę tą dobrze mieszamy ze sobą. Zrobioną masę na murzynka przelewamy do tortownicy, którą najpierw musimy nasmarować margaryną. Murzynek wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut w temp. 180 stopni. Kiedy murzynek jest już upieczony to polewamy go odstawionym wcześniej syropem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pięknie ci wyszedł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    super, lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !