Sposób przygotowania

Na swój pasztet wykorzystałam resztki z obiadu,czyli obrałam mięso gootwane z rosołu (dwa skrzydełka+porcja rosołowa) oraz dwa kotlety z fileta drobiowego.
Mięso rozdrobniłam blenderem,dodałam do niego wyciśnięty czosnek oraz pieprz biały i szczyptę gałki muszkatołowej Prymat. Na koniec zalałam bulionem, w który rozmoczyłam bułkę - ją także dorzuciłam. Wszystko dobrze wymieszałam i napełniłam wcześniej wysmarowane tłuszczem oraz posypane bułką tartą naczynie. Posypałam ziołami prowansalskimi i zapiekałam w piekarniku godzinę w temperaturze 180 stopni. Zniknął w mgnieniu oka! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    robi wrażenie...:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    bardzo dobry :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Trochę kombinowany,ale wyszedł pyszny! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny pasztecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chętnie bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo smaczne!!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam pasztety !! super !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !