Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków gotujemy , a połowę trzemy na tarce.Do ugotowanych przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodajemy ziemniaki surowe odciśnięte z nadmiaru soku, mąkę i jajko. Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na masełku i dodajemy mięso mielone , dusimy około 20 minut i doprawiamy solą , pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Gdy farsz będzie chłodniejszy dodajmy surowe jajko i bułkę tartą . Z ciasta odrywamy kawałek , spłaszczamy na dłoni , na środku nakładamy farsz , zlepiamy formując kule . Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie 12 minut od wypłynięcia pyz .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    przepis z zeszytu mojej mamy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wyglądają apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię takie pyzy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Uwielbiam pyzy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Bardzo lubie pyzy i robię od czasu do czasu
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !