Sposób przygotowania

CIASTO: Masło i cukier ubić ze sobą bardzo dokładnie. Do ucieranej masy wbić całe jajka i mieszać. W następnej kolejności wymieszać ze sobą mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i później połączyć z ucieraną masę. Całość bardzo dobrze wymieszać. Ciasto odłożyć na około jedną godzinę. Po upłynięciu tego czasu ciasto przelać do formy posmarowanej tłuszczem lub obłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około pół godziny.

MASA: Cukier i wodę zagotować razem, aby powstała konsystencja syropu. Do syropu dodać żółtka i ucierać, następnie dodać masło i całość bardzo dobrze wymieszać. Upieczone ciasto przekroić w poprzek i przełożyć zrobioną masą. Całość polać lukrem.

LUKIER: Z cytryny wycisnąć sok, a następnie mieszać go z cukrem pudrem, aż powstanie lukier.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !