Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z pieczarkami
Drożdże rozprowadzić mlekiem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, drożdże i dokładnie posiekać, dodać jajko i wyrobić ciasto. Gotowe schłodzić w lodówce ok 1-2 godz.
W między czasie można przygotować farsz:
Pieczarki obrać, dokładnie wypłukać i podgotować w osolonej wodzie. Gdy przestygną pokroić w niewielką kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni i dodać do pieczarek. Wszystko doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
schłodzone ciasto rozwałkować, wykrajać krążki i każdym dokładnie wyłożyć foremkę do babeczek. Piec aż będą rumiane w temp. ok 200C
Upieczone babeczki od razu można wypełnić farszem, posypać serem żółtym i zapiec lub gdy wystygną przełożyć do szczelnego pojemnika.