Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe 1/2 kg
cebula biała 1 szt
pieprz
przyprawa uniwersalna
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 1/2 kg
żółtko jajek 2 szt
sól
oliwa 1/2 szkl
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z pieczarkami

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce duze oczka .Cebulę siekamy .Na patelni na maśle smażymy cebulkę dodajemy starte pieczarki .doprawiamy warzylionem ,pieprzem solą .smażymy aż woda odparuje. Studzimy dodajemy żółtko i tartą bułkę .Bułki dodajemy tyle aby farsz był kleisty .
Robimy ciasto z maki ,odrobiny soli ,żółtka i ciepłej wody wymieszanej z oliwą .wyrabiamy wałkujemy wycinamy małe kółka. Nakładamy farsz sklejamy .Gotujemy w osolonej wodzie,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 14.12.2011 09:43
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak