Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cynamonowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 150 g
jajko `4 szt
aromat waniliowy do smaku
aromat cytrynowy do smaku
cynamon 4 łyżeczki
mąka 250 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
bakalie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cynamonowa

Margarynę utrzeć z cukrem, jajkami, aromatami i cynamonem. Powoli wsypywać mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Masa powinna być dość gęsta. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Temperatura piekarnika : 170 st. C

Czas pieczenia: 60 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 14.12.2011 07:48
Musi być bardzo aromatyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak