Sposób przygotowania

Ozorki oczyścić ze ślinianek, zalać wodą i zagotować. Pierwszą wodę odlać i zalać czystą. Dodać marchewkę i ugotować. Wyjąć ozorki i marchewkę. Bulion odstawić. Ozorki obrać ze skórki, pokroić na plasterki, marchewkę również. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, wrzucić posiekany czosnek i chili, dodać ozorki i marchewkę, lekko przyrumienić. Dodać pokrojone listki pora i selera. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok 15 min. do reszty bulionu dodać mąkę i wlać do ozorków.
Kus kus zalać wrzątkiem. Nałożyć porcje .
Przygotować również dowolną sałatkę .. Ja zrobiłam z ogórka papryki i cebulki z odrobiną zielonej czubricy i oliwy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !