Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie smażymy ją na szklisto na patelni z dodatkiem masła. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę podsmażamy. Dodajemy mąkę i parę sekund jeszcze wszystko przesmażamy. Na koniec dodajemy śmietanę i tymianek i ciągle mieszamy, aż do momentu gdy sos będzie odpowiednio gęsty. Proponuję podawać jako dodatek np do kopytek. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    kate.500

    aromat bedzie niesamowity...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczny sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomity
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony sos
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony sos
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !