Sposób przygotowania

Białka ubij, dodając cukier. Dodaj żółtka, wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy. Piecz ok. 20min. w temp. 180oC. Ostudź. Truskawki umyj, osusz, oczyść. Ok. ¼ truskawek odłóż do dekoracji. Pozostałe lekko rozgnieść. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj rozgniecione truskawki, wymieszaj. Masę rozsmaruj na biszkopcie. Odłożone truskawki pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretki przygotuj według instrukcji. Gdy stężeją, zalej ciasto. Schłódź.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !