Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem maślany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miękkie masło 100 gram
żółtko jajek 4 sztuki
cukeir puder 20 dkg
gorzkie kakao 4 łyżki
woda 3 łyżki
aromat rumowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem maślany

Do miski włóż miękkie masło, wbij 4 żółtka, dosyp 20 dag cukru pudru i utrzyj na gładką jednolitą masę, 4 łyżki gorzkiego kakao wymieszaj z 3 łyżkami wody. Powstałą zawiesinę powoli, małymi porcjami dolewaj do ucieranej masy. Dodaj zapach rumowy i dalej ucieraj, aż powstanie puszysty krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak