Sposób przygotowania

cukier łączymy z wodą i sokiem z cytryny, zagotowujemy aż składniki zrobią się klarowne, następnie naczynie wstawiamy do zimnej wody i ucieramy tak długo, aż lukier zacznie gęstnieć i nabierać krystalicznej konsystencji,dekorujemy nim pierniczki, jeśli zacznie być zbyt gęsty to go lekko podgrzewamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ładny
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lukier miał wzięcie w okresie przedświątecznym:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super taki domowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    i do pierniczków i do pączków świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie smaczne wykończenie pierniczków
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Przepięknie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    fajne pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !