Sposób przygotowania

Przygotować ciasto: mąka, proszek do pieczenia, kaszka manna, cukier i cukier wanilinowy. Gładko ugniecione ciasto dzielimy na 3 równe części (2 z nich włozyc do lodówki). Wysmarować blachę margaryną, potrzepać bułką tartą i 1 część ciasta wyłożyć na dnie. Starte na tarce jabłka wyłożyć na blachę i potrzepać cukrem wanilinowym i cynamonem. 2-gą część ciasta zetrzeć na grubej trace trzymając nad blachą. Ułożyc kolejną warstwę jabłek i kolejną warstwę startego ciasta. Na samą górę (na tym samym tarku) ścieramy margarynę. Piec ok godziny, aż ciasto się zarumieni. Potrzepać cukrem pudrem lub przygotować lukier mleczny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !