Sposób przygotowania

Zmielony twaróg mieszamy z żółtkami i cukrem wanilinowym. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę i dodajemy do twarogu, delikatnie mieszamy dodając po trochu mąki i zagniatamy ręką ciasto. Formujemy 2-3 wałki , na wierzchu robimy dla ozdoby kratkę i odkrawamy ukośnie niewielkie kawałki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i wyjmujemy gdy wypłyną. Podajemy polane roztopionym masłem z tartą bułką. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepadamy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    po prosze porcyjk?
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mm.. super domowe jadło;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !