Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

1-Flaki trzeba oczyścić i obgotować. 2- Płuczemy je dokładnie pod bieżącą wodą i co najmniej dwa razy gotujemy (wymienając wodę) po około 10 minut. Po każdym obgotowaniu należy flaki przepłukać. 3- Kiedy obgotuję Flaki zalewam je wywarem z mięsa (razem z mięsem), dodaje ziele angielskie, listek laurowy, pokrojony czosnek, majeranek i wszystko stawiam na małym gazie pod przykryciem. 4- Warzywa kroimy jak do zwykłej zupy i wrzucamy je do garnka i wszystko gotujemy, cały czas na małym ogniu, co najmniej godzinę . 5-Pod koniec gotowania flaki wołowe doprawiamy solą, pieprzem, papryką. 6-Mięso wołowe wyjmujemy., nasze flaki wołowe są gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mój tata uwielbia takie flaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !