Sposób przygotowania

kotlety schabowe, myjemy i suszymy i rozbijamy cienko,
ogórki i ser żółty ścieramy na tarce (grube oczka)i mieszamy ze sobą; rozbirte mięso nacieramy pieprzem i ew solą; smarujemy musztardą;nakładamy farsz i zwijamy dość mocno (najpierw składamy boki do środka, a póżniej zwijamy wzdłuż...jak się uda :) można nadziać wykałaczki w miejscach rozchodzenia się mięska. Tak powstałe roladki,obtaczamy w jajku i bułce tartej a następnie smażymy na tłuszczu ok. 10 minut. Podczas smażenia wielokrotnie obracamy roladkami.Usmażone roladki, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 30-35 minut, 180 stopni i zapiekamy (może być bez nakrycia).Podajemy gorące :)

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    PYCHOTKA
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    ale nie wiem czemu, najbardziej smakują mi na drugi dzień :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam je :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wspaniale wyglądają:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !