Sposób przygotowania

Matiasy wypłukać pod zimną wodą.Zamoczyć w mleku na ok pół godziny. W tym czasie poszatkować cebulkę.Śledzie wyjąć z mleka ( ja odcedzam),poczekać aż mleko odcieknie. Pokroić na 3 - 4 cm paski. Układać w szklanym naczyniu kolejno: poszatkowaną cebulę,śledzie, ziarenka ziela i pieprzu, liście laurowe.Ja używam na jedną warstwę po 3 ziarenka przypraw i 2 liście. Zalać olejem.Kłaść kolejną i kolejną warstwę,aż skończą nam się produkty:).Włożyć na dobę do lodówki.Osobiście jeszcze przykrywam,aby zapaszek nie roznosił się po lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    mniam mniam i jeszcze raz mniam! superowo to zrobiłaś!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    bajera, coś pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !