Sposób przygotowania

Białka odzielić od żółtek.Masło utrzeć z żółtkami i mąką,doprawić szczyptą soli a następnie połączyć z pianą z białek.aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Na koniec dodac natke..Drewnianą łyżką formować kluski i kłaść na gotującą się osoloną wodę.Gdy kluski wypłyną przykryć pokrywką i chwilę pogotować.Odcedzić Kluski podawać posypane startym seem i pokrojonymi w cząstki pomidorami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    lubię kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    pomysłowe te kluski
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !