Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Cebulę obieramy i kroimy w plasterki.Mięso podsmażamy w rondlu na rozgrzanym oleju.Dodajemy cebulę,przyprawiamy białym pieprzem i przyprawą warzywną.Wszystko zalewamy woda.Dusimy wszystko na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.Dodajemy do gulaszu świeży posiekany koperek i gotujemy wszystko około 10 minut.Można dodać suszony koperek.Całość zagęszczamy mąką rozrobioną w połowie szklanki wody,a gdy sos lekko wystygnie dodajemy śmietanę.Gulasz podajemy z ziemniakami lub makaronem i ulubioną surówką.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    gulasz z piersi ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super sosik
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dietetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !