Sposób przygotowania

FARSZ
Grzyby namoczyć na noc w zimnej wodzie. Gotować aż będą miękkie. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoty kolor. Grzyby zmielić i dodać do nich cebulę, bułkę tartą, natkę, sól i pieprz do smaku.
CIASTO
Mąkę przesiać i dodać jajka, sól i około 1/4 litra zimnej wody. Zagnieść wolne ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część przykrywamy ściereczką aby się nie zeschło. Drugą część wałkujemy cienko i wykrawamy kwadraciki 3-4 cm. Na każdy kwadrat nakładamy farsz, składamy po przekątnej, brzegi zlepiamy, a następnie zlepiamy dwa rogi u podstawy trójkąta tak, aby powstało uszko. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy aż wypłyną. Wyjmujemy łyżką cedzakową i aby się nie skleiły można dodać masło. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    udane...:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne z czerwonym barszczykiem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne~!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    przepadam za nimi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    zjadłbym chętnie...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne uszka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !