Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat, po czym zrumienić na oleju i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na reszcie oleju przesmażyć plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodać koncentrat, posiekane pomidory wraz z zalewą, wino i fasolę, Zagotować, mieszając, przyprawić sos do smaku i polać nim udka. Naczynie nakryć, zapiekać 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika posypać potrawę natką i podawać z bagietką i czerwony winem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jak się wszystko uda to wyjdą pyszne uda
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    udka po meksykańsku muszą być niesamowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Widziałam już gdzieś ten przepis, wypróbowałam- smak super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    może być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !