Sposób przygotowania

Rodzynki i owoce kandyzowane zalewamy 4 łyżkami rumu i odstawiamy. Margarynę Kasię stapiamy i studzimy. Jajka z cukrem i cukrem waniliowy ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mąkę przenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie wlać stopioną margarynę oraz wsypać rodzynki razem z rumem i dokładnie wymieszać. Formę z kominkiem wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Następnie wylewamy tak przygotowaną masą. Górę ciasta obficie posypać bakaliami i orzechami. Piec babkę ok. godziny w temp. 175*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    świetna babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !