Sposób przygotowania

Żołądki oczyszczamy i myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy do nich całą włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 3-4 godz. aż żołądki będą miękkie. Gotowe przecedzamy, żołądki i marchewkę z włoszczyzny kroimy w kostkę i wkładamy z powrotem do wywaru (resztę składników odrzucamy).
2 łyżki żelatyny, uprzednio namoczonej w wodzie dodajemy do rosołu z żołądkami i zagotowujemy. Po zagotowaniu przekładamy do naczynia i po wystygnięciu wstawiamy do lodówki aż stężeje.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przyznam,że takiego smakołyku nie jadłam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe ale nie dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    to może być coś fajnego:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kiedyś robiłam ,i bardzo lubię ,domownicy mniej,ale zrobię z mniejszej ilości tylko dla siebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam żołądki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !