Sposób przygotowania

W makutrze ucieram okrągłym tłuczkiem białko jajka z jedną łyżką cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaję kolejną łyżkę cukru i tak do końca. Lukier ucieram ok. 20 minut do pół godziny.

Tak przygotowany lukier można barwić (polecam barwniki z żelu-świetnie się mieszają, nie pozostawiają grudek jak w proszku i nie rozrzedzają lukru jak te w płynie). Aby był rzadki, dodaję sok z połówki cytryny. Takim lukrem pokrywam ciasteczka za pomocą pędzelka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne pierniczki, też robię taki lukier lub bezowy są supr do dekoracji
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniałości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ładne pierniczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetny za dwa miesiące się przyda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Przydatny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !