Sposób przygotowania

Z ugotowanego udka/ golonki z indyka oraz skrzydła z indyka (najlepiej mięso z rosołu ;) ) zdjąć dokładnie mięso i drobno pokroić. Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć je na miękko z drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki dobrze doprawić solą, pieprzem, imbirem, papryką słodką i ostrą. Przestudzić i połączyć z mięsem, zmiksować blenderem do w miarę jednolitej konsystencji ( ja zostawiłam jeszcze z łyżkę pieczarek i połączyłam z zmiksowanym mięsem, tak by gdzieniegdzie był kawałek pieczarki). Ewentualnie doprawić jeśli będzie taka potrzeba.
Ciasto francuskie wyjąć wcześniej z lodówki, by było w temperaturze zbliżonej do pokojowej. Pociąć na równe kwadraty ok. 10x10 i wyłożyć po łyżce farszu, zwinąć w rulony i ponacinać wszerz. Wstawić na ok. 15-20minut do piekarnika nagrzanego do temp. 210stopni.
Podawać letnie lub zimne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !