Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura pomarańczowo-truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcz 4 sztuki
truskawki 1 kg
żelfix 1 opakowanie
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura pomarańczowo-truskawkowa

Pomarańcze sparzamy, obieramy i kroimy na cząstki. Skórkę z jednej pomarańczy kroimy w cieniuteńkie paseczki. Truskawki oczyszczamy i delikatnie by nie zrobiła się \"mamałyga\" :) dusimy tłuczkiem. Owoce przekładamy do garnka, dodajemy żelfix i zagotowujemy, dodajemy cukier, mieszamy. Gorąca konfiturę przekładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak