Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i miodem, następnie dodać jajka. Osobno wymieszać mąkę razem z sodą, przyprawą korzenną, następnie stopniowo dodawać do masy jajecznej i mieszać mikserem na wolnych obrotach. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na do lodówki na ok 30 minut. Ciasto po schłodzeniu wałkować na papierze do pieczenia na grubość ok 0,5 cm i wycinać ciasteczka za pomocą foremek do ciastek w kształcie serca. Piec ok. 6-8 minut w temperaturze 180 stopni C. Wystudzone pierniczki dekorować lukrem, kokosem i rodzynkami.

Komentarze

  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Piekne i na pewno smaczne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Urocze mikołajki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    pocieszne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !