Sposób przygotowania

Mąki przesiewamy z budyniami i proszkami do pieczenia.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę- dodajemy ocet, olej i na końcu stopniowo mąkę- miksujemy.
Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka i mieszamy.
Masę dzielimy mniej więcej na połowę- do jednej części dodajemy kakao.
Do foremki wylewamy jasne ciasto, a następnie ciemne tworząc kółka lub inne kształty.
Wstawiamy do nagrzanego do około 175 stopni piekarnika i pieczemy godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajna :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo taką lubię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    zabieram sobie do księgi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładnie wyszła
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    z budyniem jeszcze nie robiłam, ale napewno spróbuję
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    robię taką samą
  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    hanna992

    piękna jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    smaczna i śliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo ładna ci wyszła
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    waniliowapanienka

    wygląda wspaniale, pewnie tak samo smakuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !