Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Przelewamy zimną wodą i rozkładamy na ściereczce.Mięso umyć ,pokroić w kostkę i posypać solą i pieprzem.Czosnek posiekać.Pomidora przelać wrzątkiem,zdjąć skórkę.Pokroić w kostkę,paprykę również pokroić w kostkę.Rozgrzać olej i podsmażyć mięso.Po chwili dodać czosnek ,paprykę i pomidora.Dusić aż zmiękną warzywa.Ostudzić.Każdą muszlę napełnić farszem i kłaść mały kawałek sera żółtego.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Zapiekać 10min w piekarniku ,aż ser się rozpuści.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !