Sposób przygotowania

Z podanych składników na ciasto upiec biszkopt,wystudzić i przekroić na dwa placki.
W rondelki rozgrzać mleko z cukrami ,mieszając do rozpuszczenia się cukru.Wystudzić.Masło utrzeć na puszystą masę i wymieszać z wystudzonym mlekiem i mlekiem w proszku.Biszkopt można nasączyć według swojego uznania i przełożyć kremem.Przykryć drugą połową ciasta i posypać cukrem pudrem lub stopioną czekoladą.
Dobrze schłodzić.Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zabierałam się kilka razy za zrobienie tego ciasta, ale zawsze zmieniałam zdanie, muszę to zmienić
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha ciasto!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomite ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszne !
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja tak jak iziona podchodzę do tego ciasta.... zawsze odkładam ....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nie piekłam ale smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    wyglada super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam to ciasto, jest cudowne... niebo w gębie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !