Sposób przygotowania

Kaczkę nacieramy dwoma ząbkami czosnku i przyprawami. To co zostało z przypraw z ilości, które wymieniłam wyżej wsypujemy do piwa. Pozostały czosnek wyciskamy do piwa, cebulę miksujemy blenderem lub ścieramy na tarce i także łączymy z piwem. Piwo powinno być odrobinę słone - jeśli nie jest dodajcie odrobinkę kucharka.

Wrzucamy kaczuszkę na ruszt w piekarniku, nastawiamy na 160-180 stopni i pieczemy, polewając łyżką co 10-15 minut naszą miksturą z piwa.

Pieczemy aż się nam mikstura nie skończy - ale minimum 90 minut, pilnując by się nie spaliła.

Podajemy z musem jabłkowym lub sosem żurawinowym.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    oj i po co ja weszłam na ten przepis az dostałam ślinotoku:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    biedna kaczusia.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    to coś dla mnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna, uwielbiam kaczke
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ŚWIETNA KACZKA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !