Sposób przygotowania

magarynę utrzeć na puch, dodac cukier, cukier wanilinowy i sól; nie przerywąjac ucierania dodawac po jednym jajku; nastepnie stopniowo wsypywać do masy obie mąki wymieszane z orzechami, proszkiem do pieczenia i skórką z 1 cytyny; formę wysmarować tluszczem i wysypać bułką tartą; piec w temp.170(piekarnik musi być wczesniej nagrzany min do 100 st) ok 50-60 min(sprawdzić patyczkiem czy upieczone); gorące wyjać z formy, nakłuć cienkim patyczkiem i polać sokiem z 2,5 cytryn wymieszanym z 3 łyżkami cukru; ostudzoną można polukrować

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    skojarzyła mi się z...Wielkanocą :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    babkę cytrynową cenie za jej puszystość i smak ,dzieci ja bardzo lubią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !