Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, zalać w nowym garnku wodą i gotować do miękkości. Grzyby (pieczarki lub suszone) wypłukać, drobno pokroić i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia. Na drugiej patelni zasmażyć cebulę do zeszklenia. Kapustę odcisnąć po ugotowaniu z wody, pieczarki i cebulę przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach. Podsmażyć po przekręceniu jeszcze chwilę na patelni. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Wyłożyć na miskę do wystygnięcia.
Ciasto naleśnikowe:
Po zmieszaniu w naczyniu składników : mąki, wody, 2 łyżek oleju, jajek - miksować do uzyskania jednolitej masy przez 4-5 minut. Rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki. Po usmażeniu nakładać łyżką farsz. Naleśnika zawijamy z obydwu stron i zwijamy,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    mniam krokiety są super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Ja obtaczam w rozmąconym jajku i bułce i podpiekam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    ja też panieruję a jajku i bułce...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !