Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy- kroimy w plasterki i wrzucamy na osolony wrzątek- gotujemy kilka minut na półtwardo.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, por i paprykę-przyprawiamy, podsmażamy i dodajemy mięso- znów podsmażamy.
W naczyniu żaroodpornym ukłądamy połowę ziemniaków- na nie nakładamy warstwę mięsa z warzywami- przykrywami znów ziemniakami.
CAłość zalewamy sosem przygotowanym z jaka, śmietany i zupy w proszku.
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut w temp. 180 stopni.
Podajemy ze szczypiorkiem.

Do zapiekanki możemy dodać rozmaite wędliny lub resztki mięs.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Oj, smakowała by mi ta zapiekanka bez dwóch zdań.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetna zapiekanka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda świetnie! na pewno wypróbuję bo lubię takie dania
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ale pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowicie się prezentuje;)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    robię podobnie ,jest to bardzo smaczna zapiekanka -POLECAM
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    wygląda świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    aż mi w brzuchu zaburczało:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !