Sposób przygotowania

Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Szpinak może być świeży w liściach lub mrożony. Koperku używam swojego z ogródka ususzonego. Do ugotowanej soi dodaję szpinak (jeśli świeży, to uprzednio umyty i pocięty na mniejsze kawałki i blanszowany). Do tego sól, pieprz i wszystko ładnie miksujemy blenderem. Formujemy kulki (ewentualnie na malutkie kotleciki) i obtaczamy w płatkach owsianych lub tartej bułce. Smażymy.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super, podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    tez mi się bardzo spodobało!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !