Sposób przygotowania

PLACEK I : Orzechy włoskie łuskane bardzo drobno siekamy. Cukier puder razem z białkami ubijamy na sztywną pianę, a później dodajemy do tego bułkę tartą oraz miód. Posiekane wcześniej orzechy dodajemy do masy i dobrze mieszamy. Spód ten pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PLACEK II ( KAKAOWY): Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier puder oraz jajka mieszamy razem i ugniatamy na ciasto. Placek ten rozwałkowujemy i kładziemy na formę obłożoną papierem do pieczenia. Placek pieczemy również przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

MASA: Cukier wanilinowy, mąkę, cukier zwykły, mleko, żółtka, kakao, mieszamy razem i gotujemy na niedużym ogniu. Po ugotowaniu masę odkładamy, żeby przestygła, a później dodajemy od niej utarte masło oraz spirytus. Między pierwszy, a drugi placek dajemy zrobioną masę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !