Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i dzielimy na dwa kwadraty. Mandarynki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mleko wraz z budyniem waniliowym gotujemy razem, a później dodajemy do tego utarte masło z cukrem i dalej jeszcze chwilę ucieramy. Do tej masy dodajemy aromat pomarańczowy, a później ubitą śmietanę. Do tej masy dodajemy wcześniej podzielone mandarynki. Tą masę odkładamy do lodówki na około pół godziny. Na ciasto francuskie dajemy masę, a następnie przykrywamy to drugim ciastem. Całość pieczemy przez około 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni. Całość posypujemy na koniec z wierzchu kakao.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo dobra, uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !