Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać. Do miski wlać białka, dodać cukier, cukier waniliowy, posiekane orzechy, aromat, mąkę i dokładnie utrzeć. Andrut włożyć na blaszkę, pokroić w kwadraty, posmarować masą na grubość 1 cm. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut. Po upieczeniu jeszcze gorące zwijać na rurce (ciasteczka mają mieć kształt łódeczek) i układać na stolnicy do zastygnięcia, Do zimnych nałożyć powidełka lub konfitury.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ale fajny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !