Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem. Do miseczki wbić jajko, roztrzepać widelcem, dodać soli i pieprzu, włożyć pokrojoną w kostkę bułkę i wymieszać. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, układać po kilka groszków, kawałeczków bułki, kilka kostek marchewki, pokrojonego boczku, pieczarek, posiekanej cebuli, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczkami, obsmażyć na rumiano na rozgrzanym smalcu. Usmażone przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z sosem, kopytkami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno zrobię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !