Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1,5-2 l wody, dodać bulionetkę i zagotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, wsypać do bulionu. Dodać umyty i podzielony na różyczki kalafior i gotować około 20 minut. Następnie śmietanę wymieszać z odrobiną soli, kilkoma łyżkami wrzątku, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszna i szybka w przygotowaniu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszna i szybka w przygotowaniu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszności zupka, często robię nigdy jednak nie dodawałam soku z cytryny, muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !