Sposób przygotowania

CIASTO KRUCHE: masło z maka posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, jak chcemy to jakiś aromat, szybko zagnieść, odłożyć na 20 minut do lodówki. Później wyłozyć na blaszkę z papierem.
MASA SEROWA: Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny. Utrzeć dodając po łyżce sera (można samemu zmielić ser- 3razy, bądź kupić gotowy, zmielony:). Budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać skórkę pomarańcza bądź wlać 3 krople olejku. Powstaje wręcz płyn serowy:) tę masę serową należy wylać na kruche ciasto.
Piec w piekarniku ok.1 godziny w temperaturze 200 stopni C.
Jest to porcja na dużą blachę, ale ja często z połowy porcji robię serniczek w tortownicy. Po wyjęciu sernika należy go przestudzić:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na sernik chętnie wpadnę...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    ooo jak wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Uwielbiam sernik, może i tego spróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !