Sposób przygotowania

2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/4 łyżeczka cukru waniliowego mieszamy i dodajemy pokrojoną margarynę, następnie dodajemy zmącone jajko i zagniatamy ciasto. Z uzyskanego ciasta formujemy małe kuleczki, które później spłaszczamy. Na osobnym talerzyku mieszamy dwa ostatnie składniki- 1 łyżeczka cynamonu i 1/4 szklanki cukru. Spłaczne kuleczki obtaczamy w tym cukrze i cynamonie, następnie na każdym ciasteczku układamy po połówce orzecha włoskiego. Ciasteczka układamy na blaszce z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie ciastka...
  • 2
    original
    Opublikowano

    malcik111

    bardzo mnie to cieszy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    ślicznie wyglądają, ale widzę, że powycinałaś świątecznie choinki i gwiazdki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    lubię takie ciasteczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    KAROLA

    pyyyyyyyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    świąteczny aromat
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !