Sposób przygotowania

Rybę umyć, osuszyć, pokroić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb Prymat i odstawić na 30 minut. Następnie porcje łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na grubej tarce. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami, oprószyć papryką słodką Prymat i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Podawać gorącą ze szparagami lub kalafiorem albo sałatką z porów i oliwek

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Łososia zawsze - uwielbiam . A propozycja by podać ze szparagami - super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wolę łosia od łososia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    mniam mniam....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam za łososiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    brzmi smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !